Alicante

Från 79 kr/dygn

Hyr bil i Alicante

Den spanska staden Alicante har varit signifikant under många tidsåldrar för alltifrån grekerna till romarna och vidare till kartagerna. Staden ligger vackert längs Spaniens Costa Blanca, kusten som smyckas av vita stränder, och det är därför inte förvånande att en stor del av turismen präglas av bad och strandliv.

Över staden vakar slottet Santa Bárbara på en bergstopp och längs de gemytliga gatorna finns marknader att utforska. För fotbollsnörden finns fotbollslaget Hércules CF som har spelat i Spaniens högsta division och för skofantasten rekommenderas ett besök på gågatan Calle de Castaños.

Hyrbil i Alicante

Flygplatsen Alicante-Elche Airport är placerad någon mil söder om staden Alicante och där kan man hyra bil. Dess partners erbjuder allt från budgetbilar till dyrare varianter men något att ha i bakhuvudet är att om biluthyrningsföretagets erbjudande verkar för bra för att vara sant så är det förmodligen precis så. Det man tror sig spara in på hyreskostnaden kan man lätt få betala i extra kostnader för körda miltal, försäkring eller extra förare.

Inne i Alicante finns också biluthyrare och många av dem finns behändigt nog vid Alicantes järnvägsstation.

Att köra bil i Spanien

Bilkörning i Spanien liknar bilkörning i många av de övriga europeiska länderna. Värt att ha i åtanke är att flera av Spaniens regioner har tullsystem på motorvägarna. Om man vill se landskapet bättre kan man undvika dessa tullvägar genom att hålla sig till mindre vägar men det är lätt hänt att slutkostnaden ändå blir densamma.

Att parkera i spanska städer kan vara ett gissel medan det på små orter inte behöver vara några problem. Var uppmärksam på att du faktiskt parkerar rätt så att du inte får bilen borttransporterad, vilket kan bli en kostsam historia.

Se provinsen Alicante

I Alicante-regionen finns mycket att se och att hyra bil ger möjligheten att upptäcka saker som man annars skulle ha gått miste om. Storstaden València är en populär destination och en annan plats värd att besöka är Jávea som ligger längs Costa Blanca. I denna pittoreska fiskeort anordnas många populära festivaler under årets gång där gatorna fylls av musik, mat, liv och rörelse.

I Elche ligger Palmeral de Elche vilken är en förhistorisk palmlund som är den största i sitt slag i Europa. Den listas av UNESCO som ett världsarv.

Nordost om Alicante finns parken Terra Mìtica vars olika parkområden har inspirerats av olika Medelhavskulturer. Här finns caféer, skådespelare, åkattraktioner med mera.

Fler destinationer i Spanien

small

Malaga

Från 68 kr/dygn

small

Mallorca

Från 98 kr/dygn

small

Barcelona

Från 85 kr/dygn