Arlanda

Från 295 kr/dygn

Hyr bil i Arlanda

Några mil norr om Stockholm ligger Stockholm Arlanda Airport som är den största flygplatsen i Sverige. Flyg går dagligen till europeiska storstäder som London och charterdestinationer såsom Mallorca men det går även att flyga direkt till bland annat New York, Los Angeles och Delhi från flygplatsen.

Trots den internationella prägeln är Arlanda även viktig för passagerare som flyger inrikes. Till Arlanda går flyg från bland annat Visby, Malmö, Ängelholm, Ronneby, Kalmar, Jönköping, Göteborg, Karlstad, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Skellefteå, Luleå och Kiruna.

Hyra bil på Arlanda

Den täta inrikestrafiken gör att Arlanda är en bra bas om du exempelvis vill utforska landskapet Uppland med omnejd. Att hyra bil är då absolut bäst eftersom det ger en frihet som kollektivtrafiken inte kan erbjuda.

Arlanda samarbetar med ett flertal renommerade biluthyrare och dessa erbjuder hyrbilar i olika storlekar och prisklasser. Bäst erbjudanden fås ofta när bilen bokas online innan ankomsten. Det gäller dock att vara medveten om att bilen som du slutligen hyr inte nödvändigtvis är av samma märke och modell som den som visas när du bokar bilen, vilket beror på biluthyrningsföretagen endast är skyldiga att erbjuda en bil i liknande storlek och med liknande prestanda.

Köra bil runt Arlanda

Närheten till Stockholm och Uppsala, liksom det stora passagerarantalet, gör att Arlanda kan vara hektiskt när det kommer till biltrafiken. Mycket av detta är dock väl ordnat så att passagerare utan bil uppmanas ta snabbtåget ArlandaExpress in till Stockholm och därtill kan motorvägen E4:an hantera en stor mängd trafik och är väl skyltad.

Bilkörning i regionen skiljer sig inte nämnvärt från övriga Sverige. Landsbygden är relativt lugn men i städer såsom Stockholm och Uppsala är tempot högre. I städerna kan det därmed vara klokt att undvika bilkörning under morgonens och kvällens rusningstrafik. Värt att ha i bakhuvudet är att ett stort antal turister besöker regionen varje år vilket innebär att det kan bli trångt på parkeringarna vid populära turistmål.

Se Roslagen och Uppland

För Arlandaresenären är Stockholm ofta ett självklart besöksmål och därefter följer Uppsala men med hyrbil får du möjligheten att se Upplands övriga pärlor. Kustområdet Roslagen är populärt bland både turister och stockholmare, där exempelvis den idylliska staden Norrtälje erbjuder både skärgårdsliv och shopping.

För den historieintresserad är ett besök norrut på något av vallonbruken Österbybruks herrgård eller Forsmarks bruk ett tips. Vidare finns det gott om vikingafyndigheter i området och vikingarnas livsstil visas upp i Vikingabyn Storholmen.

Fler destinationer i Sverige

small

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

small

Östersund

Från 315 kr/dygn

small

Visby

Från 235 kr/dygn

small

Uppsala

Från 275 kr/dygn

small

Umeå

Från 275 kr/dygn

small

Malmö airport - Sturup

Från 295 kr/dygn

small

Malmö

Från 295 kr/dygn

small

Kiruna

Från 325 kr/dygn

small

Lund

Från 290 kr/dygn

small

Luleå

Från 325 kr/dygn

small

Linköping

Från 380 kr/dygn

small

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

small

Karlstad

Från 350 kr/dygn

small

Landvetter

Från 299 kr/dygn

small

Bromma

Från 310 kr/dygn

small

Stockholm

Från 225 kr/dygn