Barcelona

Från 85 kr/dygn

Hyr bil i Barcelona

Spaniens näst största stad är Barcelona, vilken ligger vid Medelhavets kust. Barcelona är huvudstad i området Katalonien och staden är oerhört populär bland turister. Bland toppattraktionerna ses basilikan Sagrada Família som formgavs av Antonio Gaudí, fotbollsarenan Camp Nou som ägs av FC Barcelona och shoppingstråket La Rambla.

Hyra bil i Barcelona

Det går utmärkt att hyra bil i Barcelona. Hela staden är full av biluthyrningsfirmor och ett stort antal hittas runt den stora centralstationen Barcelona Sants. Ytterligare ett stort antal hyrbilar hittas där La Rambla mynnar ut i hamnområdet. Turisttrafiken är stor i detta område då färjor avgår till bland annat Ibiza och Mallorca, liksom till flera italienska orter.

På flygplatsen Barcelona Airport, som är mest känd som El Prat, kan man också hyra bil. Flygplatsen inrymmer bland annat flera av de internationella biluthyrningsfirmorna.

Hetsig bilkörning i Barcelona

Trafiken i Barcelona är tät och går i hög fart. Det kan därför vara klokt att inte köra bil i staden om man inte har vana av högt tempo men Barcelona har så pass goda förbindelser att det inte är nödvändigt att köra bil. Man tar sig många gånger fram lättare genom att använda bussar, tunnelbana eller cykel.

Om man väljer att hyra bil under ett par dagar så är det värt att lägga ner tid på att hitta ett hotell som har parkering. Det kan nämligen vara något av en mardröm att hitta parkering i Barcelona och om man parkerar fel blir det lätt en kostsam historia.

Spanien har strikta bestämmelser när det gäller barn i bil. Barn måste sitta i baksätet till dess att de är tio år och om de är under 150 cm långa måste det finnas ett passande barnsäte.

Utforska Katalonien

Katalonien är en fascinerande plats. Det är värt att bege sig utanför Barcelona och besöka någon av alla de mysiga kuststäder som ligger en kort färd bort. Sitges är en av de mest populära städerna där det både finns en vacker badstrand såväl som mängder av shoppingmöjligheter och restauranger.

Om man är ute efter naturupplevelser är nationalparken Delta de L’Ebre ett utmärkt alternativ. Djurlivet är rikt med bland annat mängder av fågelarter och naturen innehåller floder, laguner, våtland och stränder.

Vid berget Montserrat kan man få naturupplevelser och kultur i samma paket. Dess välbesökta, benediktinska kloster ligger högst upp på det sågtandade berget och här finns möjlighet till bland annat bergsklättring.

Fler destinationer i Spanien

small

Malaga

Från 68 kr/dygn

small

Mallorca

Från 98 kr/dygn

small

Alicante

Från 79 kr/dygn