Bromma

Från 310 kr/dygn

Hyr bil i Bromma

Förorten Bromma ligger strax utanför centrala Stockholm. Det är ett område som trots sin storstadsprägel har fina naturreservat och drar fördel av närheten till sjön Mälaren. Oavsett om du planerar en vistelse i Stockholm eller övriga Södermanland så kan Bromma vara en god utgångspunkt.

I förorten ligger Bromma Stockholm Airport som trafikeras av flyg från Sveriges alla hörn. Flygen från Skåne och Malmö är de mest frekventa med ankomster i snitt varannan timme men till Bromma kan du även flyga från Ronneby, Ängelholm, Halmstad, Kalmar, Växjö, Göteborg, Trollhättan, Åre, Sundsvall, Umeå och Visby. Du landar centralt, endast 20 minuter från Stockholm Centralstation med buss.

Hyr bil i Bromma

Om du endast tänker besöka Stockholms centrala delar så brukar kollektivtrafiken duga gott och väl. Önskar du däremot se mer av Stockholmsregionen, eller om du planerar att resa på obekväma tider, så är en hyrbil att föredra.

På Bromma Stockholm Airport finns sex olika biluthyrningsföretag av vilka det går bra att hyra bil i olika storleks- och prisklasser. Det är alltid fördelaktigt att ha bokat bilen innan ankomsten då du på så sätt garanterar att du får en hyrbil i den klass som du önskar och du vet dessutom på förhand vad grundkostnaden blir.

Köra bil runt Bromma

I Bromma är det väl skyltat så det brukar inte vara några svårigheter att ta sig till och från flygplatsen. De tre stora motorvägarna E4, E18 och E20 ligger i närheten och som en del av storstadsregionen är Bromma vältrafikerat.

För den ovana storstadsbilisten rekommenderas en defensiv körning. Rondellen vid Brommaplan får många turister att knyta nävarna runt ratten så att knogarna vitnar. Den hektiska cirkulationsplatsen är 60 meter i diameter, har flera filer och sex anslutande vägar. Ett gott råd är att ta det lugnt och ett annat är att du lägger dig i den yttersta filen från första början.

Med bil i Sörmland

Från Bromma kan du ta dagsturer med bil runt Mälaren och där finns mycket att se. Väg E18 leder längs sjöns norra sida förbi Västerås och väg E20 följer sjöns södra sida förbi Eskilstuna. Julita Gård, som ligger norr om Katrineholm, är värt ett besök. Det kallas för Sveriges lantbruksmuseum och visar besökarna hur storgods drevs förr i tiden.

Ett första stopp bör dock göras på Drottningholms slott som ligger på den närbelägna Lovön. I en av byggnaderna bor den svenska regenten och slottet finns med bland UNESCO:s världsarv.

Fler destinationer i Sverige

small

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

small

Östersund

Från 315 kr/dygn

small

Visby

Från 235 kr/dygn

small

Uppsala

Från 275 kr/dygn

small

Umeå

Från 275 kr/dygn

small

Malmö airport - Sturup

Från 295 kr/dygn

small

Malmö

Från 295 kr/dygn

small

Kiruna

Från 325 kr/dygn

small

Lund

Från 290 kr/dygn

small

Luleå

Från 325 kr/dygn

small

Linköping

Från 380 kr/dygn

small

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

small

Karlstad

Från 350 kr/dygn

small

Landvetter

Från 299 kr/dygn

small

Stockholm

Från 225 kr/dygn

small

Arlanda

Från 295 kr/dygn