Landvetter

Från 299 kr/dygn

Hyr bil i Landvetter

Landvetter är en småort som ligger ett par mil öster om Göteborg och där huserar Göteborg-regionens största flygplats. Göteborg Landvetter Airport, som denna internationella flygplats heter, har avgångar till hela Norden och till de stora städerna i Europa liksom till charterdestinationer.

Bland flygresorna till och från svenska städer återfinns Stockholm, Borlänge, Luleå och Visby så du tar dig alltså med lätthet till Landvetter från huvudstaden samt från landets mer avlägsna orter. Alldeles intill flygplatsen ligger Landvetter Airport Hotel vilket kan vara en bra utgångspunkt om du flyger till Göteborg och inte vill bo mitt i smeten.

Hyra bil på Landvetter

Det är enkelt att hyra bil på Landvetter då flygplatsen har avtal med fem välkända biluthyrningsfirmor. De tillgängliga bilarna finns från budgetklass till riktiga toppbilar men för att du ska få den prestanda och prisklass som du önskar bör du boka hyrbil innan ankomsten. Utbudet kan nämligen vara begränsat om du bokar bil på plats.

Vad det gäller åldersgränser hyr de flesta svenska bilfirmor ut hyrbilar till förare från 18 års ålder men det är inte ovanligt att en extra avgift tillkommer om föraren är under 25 år. Vissa företag sätter dessutom en övre uthyrningsgräns vid 70 års ålder.

Köra i Göteborg

Att köra i Västergötland är precis som att köra i andra delar av Sverige. Vägarna är således i ett ganska gott skick och om du vill se landskapet så är bil det ultimata färdsättet.

Det ter sig lite annorlunda om du planerar att ta bilen in i Göteborg. Sveriges näst största stad är i ständig utveckling och den växer snabbt vilket innebär att staden har flertalet ombyggnationer och utbyggnader på gång. Det rekommenderas inte att köra i staden under rusningstrafik om det inte är absolut nödvändigt och därtill kan det vara klokt att undvika välbesökta platser såsom Centralstationen och Nordstan.

Se Göteborg och Västergötland

I Göteborg finns mycket att göra. Liseberg är populärt liksom Scandinavium med dess event. Inom Vallgraven är en central stadsdel där du kan shoppa loss i gemytliga kvarter och staden har både opera, revyer och trevliga museum såsom Universeum.

Bakom ratten finns ännu mer att se i Göteborgs omgivningar. Norrut ligger Marstrand med Karlsborgs fästning som är ett omtyckt resmål och strax söderut finns Gunnebo Slott att skåda. Bland barnfamiljer brukar Borås Djurpark och Skara Sommarland vara populärt, vilka båda ligger en dagstur inåt landet. Vidare har Göteborgstrakten en vacker kust med många badmöjligheter.

Fler destinationer i Sverige

small

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

small

Östersund

Från 315 kr/dygn

small

Visby

Från 235 kr/dygn

small

Uppsala

Från 275 kr/dygn

small

Umeå

Från 275 kr/dygn

small

Malmö airport - Sturup

Från 295 kr/dygn

small

Malmö

Från 295 kr/dygn

small

Kiruna

Från 325 kr/dygn

small

Lund

Från 290 kr/dygn

small

Luleå

Från 325 kr/dygn

small

Linköping

Från 380 kr/dygn

small

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

small

Karlstad

Från 350 kr/dygn

small

Bromma

Från 310 kr/dygn

small

Stockholm

Från 225 kr/dygn

small

Arlanda

Från 295 kr/dygn