Linköping

Från 380 kr/dygn

Hyr bil i Linköping

Universitetsstaden Linköping må kanske inte vara Sveriges mest turisttäta ort men den är ändå välbesökt och dess omgivningar är mycket populära. Linköpings domkyrka karaktäriserar staden liksom Flygvapenmuseet där Sveriges militära flyg visas upp. Shoppingmöjligheterna är talrika och i friluftsmuseet Gamla Linköping kan man ta del av Linköpings historia vilken sträcker sig bakåt till 1100-talet.

Linköpings hyrbilar

Trots att Linköpings Centralstation är välbesökt så finns det enbart någon enstaka firma att hyra bil av där. Istället får man bege sig några hundra meter österut, över Kinda kanal, för att hitta klungan av biluthyrningsfirmor.

Det går även för sig att hyra bil på ortens flygplats Linköping City Airport. Det är en liten flygplats med ett par avgångar och ankomster per dag och därmed bör hyrbilen bokas i förtid då bemanningen är skral. Bilnycklarna hämtas i flygplatsens informationsdisk och kan sedan återlämnas i flygplatsens vänthall vid en obemannad disk.

Köra bil i Linköping

Mycket trafik åker förbi Linköping då E4:an passerar staden och förbinder södra och östra Sverige med Stockholmsregionen. Linköping är Sveriges åttonde största stad men den är trots allt lättnavigerad och köer brukar endast uppstå runt rusningstid under morgonen och eftermiddagen.

I staden finns parkeringar längs med gatorna som tillhandahålls av kommunen. Staden har även flera centrala parkeringshus såsom Baggen och Druvan. Vid Linköping C finns både korttids- och långtidsparkering och dessa, liksom de allra flesta parkeringarna i Linköping, drivs av företaget Dukaten Parkering. Parkeringsavgiften betalas antingen i betalautomaterna eller med hjälp av mobiltelefonen och all relevant information finns att läsa på skyltar vid parkeringsplatsen.

Upptäck Östergötland

Östergötlands bördiga slätter har mycket att visa upp. Endast ett fåtal kilometer från Linköping ligger Vreta Kloster vilket befolkades av benediktinska nunnor under 400 hundra år, med start någon gång runt år 1100. Klostret upphörde på grund av reformationen och idag visas den restaurerade klosterruinen upp för besökare.

Få saker talar om svensk sommar så som Göta Kanal och ett stenkast från Linköping finns Bergs Slussar som drar tusentals besökare. Här kan man se båtarna lyftas eller sänkas i slusstrappan, man kan besöka museet om Göta Kanal och man kan njuta av en fika i ett av caféerna.

En annan perfekt dagstur med bil är att bege sig till Kolmårdens Djurpark utanför Norrköping som sägs vara en av världens största djurparker.

Fler destinationer i Sverige

small

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

small

Östersund

Från 315 kr/dygn

small

Visby

Från 235 kr/dygn

small

Uppsala

Från 275 kr/dygn

small

Umeå

Från 275 kr/dygn

small

Malmö airport - Sturup

Från 295 kr/dygn

small

Malmö

Från 295 kr/dygn

small

Kiruna

Från 325 kr/dygn

small

Lund

Från 290 kr/dygn

small

Luleå

Från 325 kr/dygn

small

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

small

Karlstad

Från 350 kr/dygn

small

Landvetter

Från 299 kr/dygn

small

Bromma

Från 310 kr/dygn

small

Stockholm

Från 225 kr/dygn

small

Arlanda

Från 295 kr/dygn