Luleå

Från 325 kr/dygn

Hyr bil i Luleå

Luleå är en av de nordligaste större tätorterna i Sverige och är numera även en universitetsstad. Staden ligger vid Luleälven som också har givit den dess namn. Trots att staden ligger så pass långt norrut har den vunnit solligan flera gånger och mycket händer här. Det är kanske inte många som vet att Facebooks europeiska datacenter har ett huvudsäte i Luleå som var det första som grundades utanför USA. Anledningen till att man lade det här var helt enkelt det kalla klimatet som gynnande elledningarna och höll nere kostnaderna. Många förknippar också Luleå med samerna och det gör man rätt i. Språket har många influenser av samiska som har dröjt sig kvar, men när nordborna anlände till staden för många hundra år sedan förändrades saker och ting och så småningom växte det fram en industristad.

Att hyra bil i Luleå

Här uppe i Sveriges nordligaste mark är det mycket lämpligt att kunna ta sig fram med bil. Luleå har en flygplats som räknas som Norrlands mest trafikerade. Man delar den även med Norrbottens flygflottilj och faktum är att flygplatsen räknas som Sveriges femte största. Från flygplatsen kan man antingen ta sig in i staden med buss, taxi eller hyrbil. Det sistnämnda är en fördel om man ska åka runt i omgivningarna och se sig omkring. Flygplatsen har fyra stora biluthyrningsfirmor och erbjuder även bilservice och en bensinstation direkt på plats. Även inne i staden finns flera biluthyrningsfirmor och ett antal bensinmackar som erbjuder biluthyrning. Tågstationen är alltid ett säkert kort. Tre stycken företag på väg in till staden från flygplatsen har också biluthyrningsmöjligheter så om man mot förmodan skulle sitta på bussen och plötsligt ångra sig, är det bara att hoppa av.

Besök Luleå

Befinner man sig i Luleå, vill man förmodligen se på landskapet runt omkring och uppleva kulturen som finns här. Att besöka en sameby och se på samiskt hantverk kan vara oerhört intressant, inte desto mindre för att de är landets urinvånare. Luleå är en kulturellt rik stad med många sevärdheter men kommer man lite utanför stadens gränser finns det också viktiga platser att upptäcka. Naturen här uppe är magisk och har man tur kan man få syn på norrskenet om man åker ut på landet. Det lockar turister från hela världen på vintern och på sommaren är det midnattssolen som drar till sig folk. Men se till att ha med dig myggmedel.

Fler destinationer i Sverige

small

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

small

Östersund

Från 315 kr/dygn

small

Visby

Från 235 kr/dygn

small

Uppsala

Från 275 kr/dygn

small

Umeå

Från 275 kr/dygn

small

Malmö airport - Sturup

Från 295 kr/dygn

small

Malmö

Från 295 kr/dygn

small

Kiruna

Från 325 kr/dygn

small

Lund

Från 290 kr/dygn

small

Linköping

Från 380 kr/dygn

small

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

small

Karlstad

Från 350 kr/dygn

small

Landvetter

Från 299 kr/dygn

small

Bromma

Från 310 kr/dygn

small

Stockholm

Från 225 kr/dygn

small

Arlanda

Från 295 kr/dygn