Malaga

Från 68 kr/dygn

Hyr bil i Malaga

Malaga som är Spaniens sjätte största stad är både en sevärdhet i sig men även en knutpunkt.

Är man utländsk turist och ska flyga till södra Spanien är Malagas flygplats den enklaste och mest trafikerade.

Malaga är således perfekt både som genomfartsstad men även för att stanna till i och utforska alla hörn och sevärdheter som den har att erbjuda. Pablo Picasso kom härifrån och många säger att staden även är känd för sina extra goda tapas och sina supersnygga skor. Om man vill kombinera kultur, shopping och matglädje är Malaga definitivt ett attraktivt tillhåll.

Inom staden kan man gå till fots men för att smidigt ta sig till solkustens guldkorn eller vidare in i landet är en hyrbil ett smart alternativ.

Bästa biluthyrningen

Om man kommer med flyg till Malaga går det enkelt och smidigt att hyra bil direkt på flygterminal 2. Flygplatsen samarbetar med en rad kända hyrbilsfirmor som Hertz, Avis och Europcar och du kan antingen boka direkt på plats (vilket oftast är dyrare) eller förboka innan avresa.

Även inne i staden kan du hitta biluthyrningsfirmor, t.ex. vid tågstationen Maria Zambrano och platsen ”Calle Explanada de la Estación” som erbjuder ett antal företag med ett brett sortiment av bilar och varierande priser för att passa alla smaker.

Viktigt att veta

Bestämmer man sig för att hyra bil hos någon av de lokala biluthyrningsfirmorna kan det vara av vikt att veta att vissa hyrbilar innefattar något som man kallar för ”pre purchase fuel with partial or full refund”. Begreppet betyder kort och gott att kunden betalar för bensinen som redan finns i tanken och den bensin som inte utnyttjas får du tillbaka i pengar helt eller till viss del. Detta är mycket viktigt att kolla upp. ”Partial refund” i sin tur innebär även att du betalar en avgift för bolaget som inkluderar påfyllnad och annan service gällande bensin. Läs således på hyrbilsvillkoren innan du bokar då detta till stor del är en dold avgift som inte syns i hyrbilspriset för första anblicken.

Malaga med omnejd

I södra Spanien som är en av Medelhavsländernas mest besökta platser, finns förbindelser till både inlandet med sin rika kultur och Costa del sol med lyxiga orter som Marbella och Fuengirola. Dock fullkomligt kryllar det av andra spanska kustpärlor som man kan ta sig till från hamnstaden Malaga om man är badsugen eller har lust med lite exklusiv shopping, samtidigt som man sneglar på miljonyachterna i hamnarna.

Fler destinationer i Spanien

small

Mallorca

Från 98 kr/dygn

small

Barcelona

Från 85 kr/dygn

small

Alicante

Från 79 kr/dygn