Malmö

Från 295 kr/dygn

Hyr bil i Malmö

Malmö ligger i det tätbefolkade Skåne och är Sverige tredje största stad. Det är en populär besöksort, både bland svenska och utländska turister, inte minst då förbindelserna till Köpenhamn är utmärkta.

I den lilla storstaden finns mycket att se och göra. Både Stortorget och Lilla Torg är härliga platser att besöka för att få äta en bit mat eller avnjuta en alkoholhaltig dryck. I kanalerna kring gamla staden går guidade båtturer och på slottet Malmöhus kan intressanta utställningar skådas. Teknikens och Sjöfartens Hus är ytterligare en sevärdhet att besöka när man befinner sig i denna hamnstad.

Tidigare var Malmö en känd industristad där bland annat varvet Kockums var ledande men fokus håller på att skifta till en mer tjänstebaserad ekonomi. Affärsresorna till staden är dock fortsatt vanliga trots de höga arbetslöshetssiffrorna som har drabbat området.

Hyra bil i Malmö

Oavsett om man är i Malmö på affärsresa eller för nöjes skull så kan en hyrbil vara behändig att använda sig av. I stadens hjärta ligger Malmö Centralstation vilken klassas som Sverige fjärde största station. Endast ett stenkast från stationen finns ett flertal företag som man kan hyra bil av. Om man önskar ett budgetalternativ så kan det vara värt att kolla uthyrningspriserna hos bensinstationerna.

Malmö har gott om parkeringsmöjligheter där man betalar med kort, mobil eller i efterhand och parkeringskartor hittas med lätthet online.

Bilist i Malmö

Det kan vara hektiskt att köra bil i Malmö. Om man ska bege sig in i staden under morgonrusningen eller ut under eftermiddagen så kan man hamna i långa köer.

Staden är väl planerad på så vis att den har två ringvägar som löper i dess utkant vilka helt sonika kallas för Inre Ringvägen och Yttre Ringvägen. Dessa leder mycket av trafiken bort från stadskärnan men här bör nämnas att den Yttre Ringvägen är densamma som E20 och att det är denna som leder till Köpenhamn. Vägen är således hårt trafikerad av internationell trafik.

Upplev Skåne

Med hyrbil kan man uppleva hela Skåne. En dagstur bort ligger oerhört många orter och turistmål som är värda ett besök. Bland städerna finns Lund, Helsingborg och Ystad för att nämna några få. Fina stränder, maffiga slott och mysiga gårdsbutiker strösslar landskapet.

Man kan också köra över Öresundsbron för att utforska Köpenhamn och östra Danmark. De flesta biluthyrningsfirmor har inga problem med att man kör utomlands men man bör informera dem om utomlandsplanerna när man hämtar bilen.

Fler destinationer i Sverige

small

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

small

Östersund

Från 315 kr/dygn

small

Visby

Från 235 kr/dygn

small

Uppsala

Från 275 kr/dygn

small

Umeå

Från 275 kr/dygn

small

Malmö airport - Sturup

Från 295 kr/dygn

small

Kiruna

Från 325 kr/dygn

small

Lund

Från 290 kr/dygn

small

Luleå

Från 325 kr/dygn

small

Linköping

Från 380 kr/dygn

small

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

small

Karlstad

Från 350 kr/dygn

small

Landvetter

Från 299 kr/dygn

small

Bromma

Från 310 kr/dygn

small

Stockholm

Från 225 kr/dygn

small

Arlanda

Från 295 kr/dygn