Milano

Från 95 kr/dygn

Hyr bil i Milano

I Italiens norra delar ligger dess näst största stad som är Italiens nav när det kommer till affärsliv, mode och teknik. Milanos historia tar sin början innan vår tideräkning då den anses ha grundats av kelter men sedan dess har den varit häftigt omstridd av allt från romare till amerikaner. Till följd av detta finns få av de gamla monumenten kvar men där finns andra sevärdheter såsom den gotiska katedralen Duomo di Milano, vilken är en imponerande syn, liksom shoppinggallerian Galleria Vittorio Emanuele II. Därtill bör det världsberömda operahuset Teatro alla Scala besökas om chansen ges.

Med hyrbil i Milano

Milanos hänförande omgivningar upplevs bäst bakom ratten och inom lämpliga avstånd finns så mycket att se att det kan vara svårt att välja. Hyra bil kan du göra lite varstans i Milano men en centrerad grupp biluthyrningsfirmor ligger runt Milanos stora järnvägsstation Stazione di Milano Centrale.

Då Milano ofta drabbas av köbildning kan det vara klokt att hyra bil vid någon av stadens flygplatser istället. Milano-Malpensa är den största internationella flygplatsen och där finns de olika biluthyrningsfirmorna placerade i ankomsthallarna. Flygplatsen har även ett samarbete med vissa biluthyrningsfirmor som hyr ut bilen tillsammans med en förare. Vidare går det även utmärkt att hyra bil vid Milano-Linate Airport eller Bergamo-Orio al Seros Airport.

Värt att notera när du hyr bil i Italien är att du enligt italiensk lag måste betala en särskild försäkring som täcker kollisioner och stöld.

Köra bil i Milano

Bilkörning i Italien går ofta i hög fart där italienarna tenderar att vara offensiva bilförare. Landet är väl förbundet av motorvägar och från Milano går exempelvis väg A1 till Rom och väg A4 till Venedig. Dessa ”autostrade” är ofta behäftade med vägtullar.

Liksom i alla större städer rekommenderas det att bilen lämnas en bit utanför stadskärnan och att turisten ser Milano till fots. Milano tar ut trängselavgifter för bilar som beger sig in i centrum (Area C) och dessa betalas på förhand genom att en biljett köps i exempelvis någon av stadens tobaksbutiker.

Upplev Italien

En bilfärd bort från Milano finns mycket att se. Bergamasco ligger ett par mil nordost om Milano och det är en vacker gammal stad som ligger vid Alpernas fot. Den populära La Garda-sjön ligger ett fåtal mil österut från Milano och där kan Shakespears stad Verona upplevas. Några timmars bilfärd österut ligger så Venedig som en sevärd pärla vid kusten.

Fler destinationer i Italien

small

Rom

Från 185 kr/dygn

small

Bergamo

Från 145 kr/dygn

small

Pisa

Från 110 kr/dygn