Rom

Från 185 kr/dygn

Hyr bil i Rom

En gång i tiden var Rom en av världens viktigaste städer och än idag är den en storstad med internationell prägel där den ligger utbredd över sju kullar och genomfars av floden Tibern. Roms rika historia, som enligt legenden tar sin början under åt 753 före vår tideräkning, gör att staden har en lång lista av turistattraktioner.

Bland de mest omnämnda återfinns amfiteatern Colosseum, Peterskyrkan och Vatikanstaten, de långsträckta akvedukterna, den överdådiga Trevifontänen samt Spanska Trappan.

Med bil i Rom

Det är lätt att hyra bil i Rom och allra smidigast görs det vid någon av flygplatserna. Rom-Fiumicino, också kallad Leonardo da Vinci-Fiumicino, är den stora internationella flygplatsen och där finns biluthyrningsfirmor i alla prisklasser lägligt placerade i ankomsthallarna.

Ytterligare en stor klunga biluthyrningsföretag ligger invid Stazione Termini, Roms stora järnvägsstation, men de finns naturligtvis även strösslade över större delen av staden.

Värt att notera när du hyr bil i Rom är att föraren oftast måste vara 25 år gammal men det finns också de företag som har 18 år som lägsta gräns.

Köra bil i Rom

Om du besöker Roms centrala delar är det lämpligt att låta bilen stå. Roms stadskärna är mycket gammal och stadens invånarantal är stort, därmed har Rom infört så kallade ”Zona Traffico Limitato”. Frasens betydelse är ganska självklar, även om du inte talar italienska, och betyder helt enkelt att det är en zon med begränsad trafik.

ZTL-områdena är kameraövervakade och så fort som du kör in i dem så registreras bilen vilket innebär att du kan vänta dig böter om du inte har rätt att köra där. Både boende och hotellgäster i dessa områden kan få lov att köra där men det hela måste registreras hos trafikpolisen i förhand. Om ditt hotell ligger i ett av dessa områden gör du klokt i att höra med hotellet vad som gäller innan du anländer.

Utforska regionen Lazio

Runtomkring Rom finns massvis att se och med hyrbil får du friheten att själv bestämma tid och färdväg. Strax söder om Rom ligger exempelvis vindistriktet Castelli Romani med sina vackra vulkansjöar och mysiga städer, där du kan njuta av en italiensk smakupplevelse. Några mil öster om Rom ligger världsarven i Tivoli där du kan besöka Villa d’Este med sin prunkande trädgård liksom Villa Adriana som var kejsare Hadrianus lantställe.

Om du vill vidga dina vyer ytterligare är en dagstur till Neaples och olycksdrabbade Pompeji en upplevelse.

Fler destinationer i Italien

small

Bergamo

Från 145 kr/dygn

small

Pisa

Från 110 kr/dygn

small

Milano

Från 95 kr/dygn