Stockholm

Från 225 kr/dygn

Hyr bil i Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är välbesökt och i staden finns sevärdheter för alla intressen. Strosa i gamla stan, besök ett av stadens alla museum, shoppa loss på Drottninggatan, se en teaterföreställning eller besök Skansen och Djurgården. Med bil kan du se ännu mer av denna vackra stad och dess omgivningar.

Hyra bil i Stockholm

Det är lätt att hyra bil i Stockholm och oavsett vilken stadsdel du befinner dig i är du inte långt från en biluthyrare. Av naturliga skäl finns den största klungan av biluthyrningsfirmor centrerade runt Stockholm Centralstation på Norrmalm. Andra platser att söka sig till i jakt på hyrbil är runt Karlaplan på Östermalm och runt Medborgarplatsen på Södermalm. Självfallet finns det också flertalet biluthyrningsföretag på både Arlanda och Bromma flygplatser.

Genom vara påläst och i förväg fundera över hur långt du kommer att köra på ett ungefär kan du välja det bästa alternativet för dig. Prismässigt sett brukar det löna sig att jämföra biluthyrare online och boka bil innan ankomsten. Se även till att du hör med ditt hotell huruvida parkering ingår eller inte.

Med bil i Stockholm

Det är ett stort tyck på Stockholm när det kommer till vägtrafiken. Som turist kan det vara klokt att låta bilen stå under vardagarnas rusningstimmarna liksom under storhelger och välbesökta stadsevent. Att ta sig ut från staden en fredagskväll kan ta en oerhört lång tid på grund av köbildning och detsamma gäller att ta sig in i staden en söndagseftermiddag. Under vardagar är stadskärnan belagd med trängselskatt, vilket fungerar som så att radar registrerar bilarna och skickar sedan faktura till ägaren i efterhand.

Som i alla städer kan det vara svårt att hitta parkeringar men möjligheten finns att både parkera på gatan eller i ett av stadens alla parkeringshus. Du kan vanligtvis betala med kort eller använda appen Betala-P. Det finns många ”Park and Ride”-parkeringar strax utanför stadskärnan där bilen kan parkeras och du istället använder kollektivtrafiken för att nå centrum. Parkeringsplatser och parkeringshus är väl utmärkta men det går utmärkt att besöka Stockholms stads hemsida för att få förhandsinformation.

Se Stockholm med bil

För att turista i centrala Stockholm behövs ingen bil men om du vill se lite mer kan en hyrbil underlätta och bland favoriterna ses staden Vaxholm, med dess fästning, som bjuder på äkta skärgårdsatmosfär. Till Vikingastaden Birka kan du faktiskt inte ta bilen, dit går bara båt. Endast en dagstur bort ligger småstaden Trosa med dess gemytliga stämning.

Fler destinationer i Sverige

small

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

small

Östersund

Från 315 kr/dygn

small

Visby

Från 235 kr/dygn

small

Uppsala

Från 275 kr/dygn

small

Umeå

Från 275 kr/dygn

small

Malmö airport - Sturup

Från 295 kr/dygn

small

Malmö

Från 295 kr/dygn

small

Kiruna

Från 325 kr/dygn

small

Lund

Från 290 kr/dygn

small

Luleå

Från 325 kr/dygn

small

Linköping

Från 380 kr/dygn

small

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

small

Karlstad

Från 350 kr/dygn

small

Landvetter

Från 299 kr/dygn

small

Bromma

Från 310 kr/dygn

small

Arlanda

Från 295 kr/dygn