Uppsala

Från 275 kr/dygn

Hyr bil i Uppsala

Uppsala står i centrum för både religion och studier i Sverige. Orten har varit det kyrkliga sätet i Sverige sedan 1100-talet och under 1400-talet grundades där Sveriges äldsta lärosäte på högre nivå. Uppsala domkyrka och Uppsala universitet är således två välbesökta institutioner och därtill är Uppsala slott, Linnéträdgården, Botaniska trädgården och Museum Gustavianum några av Uppsalas övriga charmiga turistmål.

Hyra bil i Uppsala

I Uppsala finns en mängd olika hyrbilsföretag utspridda över staden. Om man kommer med tåg till Uppsala Centralstation så finns möjlighet att smidigt hyra bil tvärs över gatan.

Närmaste flygplats är Arlanda och där går det självfallet utmärkt att hyra bil. Lättast bokardu direkt här på hyrabil.net. Det går att hyra bil i många olika prisklasser och flygplatsen har bussar som transporterar besökarna mellan flygterminalerna och hyrbilsföretagen.

Det finns därtill förhoppningar om att Uppsalas lokala flygfält, Uppsala-Ärna, ska öppna upp för civiltrafik och då eventuellt under namnet Anders Celsius Airport.

Bilist i Uppsala

Tack vare alla studenter är Uppsala en utmärkt stad att färdas i till fots eller på cykel. Kommunikationerna är goda och man behöver verkligen ingen bil. Därtill gör stadens gamla stadsplanering att centrum kan vara svårframkomligt och att lediga parkeringsplatser kan vara svårfunna.

Uppsala stad delar in parkeringsplatserna i olika zoner beroende på hur centrala de är. Allra dyrast är det i de innersta zonerna. Unikt för dessa är att priset inte är linjärt, vilket i praktiken innebär att man betalar 20 kr/timme under de första två timmarna för att sedan betala 35 kr/timme under resterande timmar. Under kvälls- och nattetid ligger priset på 5 kr/timme oavsett zon och parkering är gratis i alla zoner under söndagar och helgdagar.

I staden finns flera parkeringshus, däribland Stadshusets parkering, Centralgaraget och Parkering Flustergränd, av vilka ett par har öppet dygnet runt.

Se Uppland

Om man befinner sig i Uppsala och har tänkt åka till närliggande Stockholm så rekommenderas tåg. För övrigt kan omgivningarna gärna ses med bil där ett måste under Uppsalavistelsen är att besöka Gamla Uppsala med dess konungagravar från 500-talet. En viktigare plats i skandinavisk historia är svår att finna!

På det pampiga Skokloster invid Mälaren kan man avnjuta en lyxig kaffestund i slottscaféet. Slottet har gratis inträde och erbjuder guidade turer. Om man istället letar efter naturupplevelser som även passar barn så är Gårdsjö Älgpark ett bra alternativ.

Fler destinationer i Sverige

small

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

small

Östersund

Från 315 kr/dygn

small

Visby

Från 235 kr/dygn

small

Umeå

Från 275 kr/dygn

small

Malmö airport - Sturup

Från 295 kr/dygn

small

Malmö

Från 295 kr/dygn

small

Kiruna

Från 325 kr/dygn

small

Lund

Från 290 kr/dygn

small

Luleå

Från 325 kr/dygn

small

Linköping

Från 380 kr/dygn

small

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

small

Karlstad

Från 350 kr/dygn

small

Landvetter

Från 299 kr/dygn

small

Bromma

Från 310 kr/dygn

small

Stockholm

Från 225 kr/dygn

small

Arlanda

Från 295 kr/dygn